Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

Impresszum:
Marcell Surányi
8042 Graz
Gottschedgasse 16, Österreich

§ 1 Érvényesség

Az Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban ÁSZF) kizárólag csak azokra a vásárlásokra vonatkoznak, amik a www.carminds.hu-n jöttek létre a vásárló és Surányi Marcell egyéni vállalkozó, Gottschedgasse 16, 8042 Graz (továbbiakban Surányi Marcell) között. A webshop csak olyan rendeléseket tud teljesíteni, amik a vásárló rendelkezésére bocsátott online webshop felületen lettek leadva. Más rendeléseket, például telefonon vagy e-mailben, nem áll módunkban fogadni. A vásárló rendelésének leadásával elfogadja és tudomásul veszi ezt az ÁSZF-et. Surányi Marcell az ÁSZF-et bármikor megváltoztathatja. A vásárló az ÁSZF elfogadása nélkül nem tud a webshopban vásárolni.

§ 2 Szerződés létrejötte

Surányi Marcell jogosult a honlapon található ajánlatokat bármikor megváltoztatni. Ezen kívül minden ajánlat, legyen az például szórólap, hírlevél vagy katalógus csakis kötelezettség nélküli reklámnak tekinthető és felhívásnak arra, hogy a vásárló tekintse meg a terméket a webshopban. A terméket a webshopban, csak az éppen aktuális áron lehet megvásárolni. Az ÁSZF a megrendelés létrejöttével lép életbe.

A vásárlónak kötelessége a rendelésnél kért összes információt a valóságnak megfelelőnek megadnia.

A rendelés leadása után és a „fizetési kötelezettséggel való megrendelés” vagy a „zahlungspflichtig bestellen” gomb megnyomása után nincsen lehetőség a rendelés módosítására. Viszont élhet a vásárló visszalépéssel a vásárlástól (lásd §4).

A megrendeléséről és vásárlásról a vásárló a megrendelést követően visszaigazoló e-mailt kap.

§ 3 Szerződés nyelve

A szerződés, egyéb információk, vevőszolgálat, panaszfelvétel angol, magyar és német nyelven elérhetőek.

§ 4 Vásárlástól való elállás

(1) A vásárlók, akik a webshoptól rendeltek, a törvényi rendelkezések értelmében, az áru átvételétől számított 14 napon belül, indoklás nélkül elállhatnak a vásárlástól.

Ebben az esetben elég a meghatározott időintervallumon belül elküldeni az elállási szándékról való tájékoztatást a következő e-mail címre: info@carminds.hu és visszaküldeni a terméket.

(2) Amennyiben a vásárló visszalép a vásárlástól megtérítjük a teljes vételárat, az áru a vevőhöz való eljuttatásához felszámolt postázási költséggel együtt. A teljes ár csak akkor kerül megtérítésre, ha az áru hibátlan, nem használt, ismét eladható állapotban visszajutott Surányi Marcellhez. Az vételár visszatérítése a visszaérkezés után legfeljebb 14 napon belül megtörténik. Visszalépés esetén, az áru visszaküldésének költségeit a vásárlónak kell fedeznie.

(3) Olyan áruknál, melyeknél használat nyoma látszik, az áru állapotát figyelembe véve, méltányos összeggel mérséklődik a visszatérített összeg.

§ 5 Árak

(1) Érvényes áraknak csak a honlapon látható árak tekinthetőek. Amennyiben a vásárló valamely terméket eltérő áron látta a Surányi Marcell valamely kiadványában, szórólapjában, akkor a vásárlónak lehetősége van felhívnia erre az eladó figyelmét, akinek nem kötelessége ezen az áron eladnia az árut, de módjában áll az ajánlatot elfogadnia.

(2) Amennyiben erre vonatkozóan nem történik külön utalás, az osztrák általános forgalmi adókat szabályozó, §6(1)27 UStG, szerint, a termékek ára áfa nélkül értendő. A feltüntetett árak nem tartalmazzák a postázási, szállítási és egyéb (például ajándékcsomagolás) díjakat.

(3) Amennyiben a szállítás során exportálási, importálási költségek kerülnek felszámolásra, úgy ezeket a vevőnek kell állnia. A szállítási költségek, szolgáltatások és áruk árai nem tartalmaznak olyan költségeket, amelyeket harmadik fél fedezne.

§ 6 Szállítási feltételek

(1) A kipostázás normál esetben a megrendeléstől számított 7 napon belül, de mindenképpen 30 napon belül megtörténik. Amennyiben nem áll módunkban felvenni a rendelést, mert például nincsen készleten az áru, erről a vevőt azonnal tájékoztatjuk.

(2) A szállítás a vevő által megadott címre történik. Hiányos, hibás vagy nem egyértelmű cím esetén, minden a hibás cím miatt előálló költséget a vevő fedezi.

(3) A pontos szállítási költségekről a megrendelés közben tájékozódhat.

(4) Az árut nem lehet helyben átvenni. 

§ 7 Fizetési feltételek

(1) Alapvetően a következő fizetési feltételek állnak a vevő rendelkezésére: előre utalás, PayPal, utánvétel (csak Magyarországon). Fenntartjuk a jogot, a megrendelés során bizonyos fizetési módokat nem felajánlani, illetve a fentiektől eltérő fizetési lehetőséget is felkínálni. Bankszámlákról történő utalásokat, csak az Európai Unión belülről áll módunkban elfogadni. Minden tranzakciós, vagy valuta átváltási költséget a vevőnek kell fedeznie.

Előre utalás esetén a vételárat a megrendeléstől számított 7 napon belül ki kell egyenlíteni. Az árut csak a vételár megérkezése után áll módunkban elküldeni. Amennyiben az előre utalás, az esedékesség ellenére, a fizetési felszólítást követő további 7 napon belül nem érkezik meg a bankszámlánkra, elállhatunk a szerződéstől.

§ 8 Jótállás

A törvényileg szabályozott jótállási feltételek vonatkoznak a termékekre.